Hungarian (formal)Danish(DK)
Vil du gerne have en snak om, hvad vi kan gøre for dig? Så ring til os (vi svarer på dansk) eller bestil en opringning fra vores dansktalende medarbejder på kontaktsiden.

A leggyakoribb beavatkozások

Udskriv Email

Tömés, gyökértömés


A fogtöméseket természetesen esztétikus tömőanyagokból készítjük a legmodernebb fogászati technológiának megfelelően. Ha a károsodás akkora, hogy töméssel nem lehetséges biztonságosan helyreállítani, a fogba úgynevezett inlay-t (betétet) készíttetünk, melyet a fogorvosi rendelőben beragasztunk.

A fogbél akut illetve krónikus gyulladása esetén a fogat gyökérkezelni szükséges, ezután gyökértömni kell a fog megmaradása érdekében. Néha ezt a művelet fogkorona készítésekor is elvégezzük.

A fogászati operációkat helyi érzéstelenítésben végezzük, így ezek teljesen fájdalommentesek.
Gyökértömés (1, 2, 3 gyökércsatorna): 10000-12000-15000,-Ft
Esztétikus tömés (kompozit): 10000-12000,-Ft

Korona vagy hídkészítés

A leggyakoribb fogászati beavatkozás pácienseink körében, specialitásunk.

Ha a fog erősen károsodott, letört, esetleg nagymértékben elszíneződött, helyreállítása fogkorona készítésével történik. Első alkalommal fogászati röntgenfelvétellel ellenőrizzük, a foggyökér egészséges-e, érzéstelenítünk, ezt követően a fogat koronához vállasan előkészítjük (lecsiszoljuk, l. „Műszerek, technológia”), és lenyomatot veszünk. Fogorvosi rendelőnkben rögtön gyártunk műanyagból ideiglenes koronát is - többletköltség nélkül. A lenyomat alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészítik a fogművet, amit aztán a fogorvosi rendelőben az előkészített fogra véglegesen rögzítünk.

A fogkorona leggyakrabban fémvázra égetett kerámiából készül. Frontfogaknál csekély felár ellenében a korona széle készülhet fémváz nélkül, egy speciális porcelánból is (ún. „Schulter-porcelán”), így a korona még természetesebbnek hat. Rohamosan terjednek a fémváz nélküli (cirkónium-oxid) koronák is, ez új és viszonylag költséges technológia, az esztétikai élmény azonban mindenért kárpótol.

Hídról akkor beszélünk, ha a fogmű hiányzó fogat is pótol. Elkészítésének folyamata megegyezik a koronáéval, anyaga lehet fémkerámia, valamint újabban fémváz nélkül készített (cirkónium-oxid) kerámia egyaránt.

Koronák, hidak elkészítéséhez általában 1 hét elegendő, ha pl. csütörtök reggel elő tudjuk készíteni a fogakat, a fogpótlások következő csütörtökre elkészülnek. Mindkét állcsontra kiterjedő rekonstrukciók 1-2 nappal több időt igényelnek.
Fémkerámia korona: 35000,-Ft
Cirkónium-oxid korona: 60000,-Ft
Ideiglenes korona: ingyenes
Korona eltávolítása: ingyenes

Fogbeültetés (implantáció)

Egyre gyakoribb fogászati beavatkozás, melynek során röntgenfelvétel után a szájsebész lokális érzéstelenítésben elhelyezi az állcsontban az implantátumokat, és összezárja felette az ínyt. Varratszedésre 7-10 nappal később kerül sor. Ezt 3-4 hónapos gyógyulási idő követi, aztán az implantátum felett a nyálkahártyát újra fel kell nyitni, és speciális csavar segítségével a fogínyt 3-4 napon belül megformázzuk. Azután a fogászati implantátumokra a szokott módon fogkoronát vagy hídpótlást teszünk.

A fogászati implantátumok beültetését szájsebész specialista végzi egy másik fogorvosi rendelőben, a pesti oldalon a belvárosban. Kizárólag a legjobb minőségű rendszereket használjuk (Straumann, Replace, Bronemark).
Az összetettebb fogpótlások költségeit egyedileg állapítjuk meg.

Fogsor készítés

Ha kellő számú és állapotú fog nem áll rendelkezésre, a fogakat kivehető pótlással, fogsorral is pótolhatjuk. Az állcsontokról mintát veszünk, és 2-3 próbát követően a fogsort legyártják. Készülhet önmagában, esetlegesen fix pótlással (híddal / koronákkal) kombinálva. Ilyenkor a rögzített és a kivehető pótlás kapcsolódása teljesen esztétikus.

A kivehető pótlás elkészítési ideje általában egy-másfél hét. Amennyiben egy szájban rögzített és kivehető pótlásra egyaránt szükség van, ennek megalkotása legalább két hetet vesz igénybe.

Ha sok fogat indokolt egyszerre eltávolítani, a gyógyulási időre ideiglenes jelleggel ugyancsak kivehető fogpótlást készítünk.
Akrilát részleges fogsor: 75000,-Ft
Teljes fogsor: 80000,-Ft
Fémlemez alapú részleges fogsor: 80000,-Ft

Fogfehérítés

Teljes fogívre az otthoni fehérítést alkalmazzuk, melynek során a fogakról lenyomatokat veszünk, ez alapján a fogtechnikai laborban elkészül a fogakra helyezhető ún. sín. Ennek anyaga műanyag, a páciens ebbe adagolja magának otthon, éjszakára a mellékelt fogfehérítő anyagot. Az erősen elszíneződött gyökérkezelt fogakat a fogtömés eltávolítását követően fogorvosi rendelői eljárással világosítjuk, majd a fogba új tömést készítünk.

Fontos tudni, hogy a fehérítés csak a saját foganyagot világosítja, tehát a töméseket, koronákat változatlanul hagyja. Az eredmény tartóssága függ a beteg életkorától, az elszíneződés milyenségétől, és attól, hogy a fogakat a későbbiekben milyen színező hatások érik. A világosodás mértéke egyénenként különböző, előre megjósolhatatlan.
Fogfehérítés (otthoni): 45000,-Ft
Fogkőeltávolítás (polírozással): 10000,-Ft
 
Hvor er vi?
Ungarn, 1111 Budapest, Bartók Béla út 18.
Garanti
Fly
Hoteller
Hvad kan vi gøre for dig: fjernelse af tandsten, rodstift, parodontosebehandling, rodbehandling, kompositfyldninger, komposit inlay, procelænskrone, æstetisk skulderporcelæn, krone, straumann implanta, brånemark implantat, replace implantat, protese i akryl, forbindelsesled, protese med metalbøjler, tandblegnin, remewhite-blegnin, røntgenoptagelse af tan, panoramaoptagelse, fjernelse af krone, tandudtrækning, operativ fjernelse af tanden, lokal bedøvelse. Prisliste