Hungarian (formal)Danish(DK)
Szívesen megbeszélné velünk, mit tehetünk Önért? Ha igen, hívjon minket skype-on illetve telefonon (dánul válaszolunk), esetleg kérje dán nyelven beszélő munkatársunk visszahívását a kontaktoldalon.
Címlap | Rólunk | Beavatkozások | Technológia | Rendelő | Áraink | Partnereink | Kontakt

A leggyakoribb beavatkozások

Nyomtatás E-mail

Tömés, gyökértömés


A fogtöméseket természetesen esztétikus tömőanyagokból készítjük a legmodernebb fogászati technológiának megfelelően. Ha a károsodás akkora, hogy töméssel nem lehetséges biztonságosan helyreállítani, a fogba úgynevezett inlay-t (betétet) készíttetünk, melyet a fogorvosi rendelőben beragasztunk.

A fogbél akut illetve krónikus gyulladása esetén a fogat gyökérkezelni szükséges, ezután gyökértömni kell a fog megmaradása érdekében. Néha ezt a művelet fogkorona készítésekor is elvégezzük.

A fogászati operációkat helyi érzéstelenítésben végezzük, így ezek teljesen fájdalommentesek.
Gyökértömés (1, 2, 3 gyökércsatorna): 10000-12000-15000,-Ft
Esztétikus tömés (kompozit): 10000-12000,-Ft

Korona vagy hídkészítés

A leggyakoribb fogászati beavatkozás pácienseink körében, specialitásunk.

Ha a fog erősen károsodott, letört, esetleg nagymértékben elszíneződött, helyreállítása fogkorona készítésével történik. Első alkalommal fogászati röntgenfelvétellel ellenőrizzük, a foggyökér egészséges-e, érzéstelenítünk, ezt követően a fogat koronához vállasan előkészítjük (lecsiszoljuk, l. „Műszerek, technológia”), és lenyomatot veszünk. Fogorvosi rendelőnkben rögtön gyártunk műanyagból ideiglenes koronát is - többletköltség nélkül. A lenyomat alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészítik a fogművet, amit aztán a fogorvosi rendelőben az előkészített fogra véglegesen rögzítünk.

A fogkorona leggyakrabban fémvázra égetett kerámiából készül. Frontfogaknál csekély felár ellenében a korona széle készülhet fémváz nélkül, egy speciális porcelánból is (ún. „Schulter-porcelán”), így a korona még természetesebbnek hat. Rohamosan terjednek a fémváz nélküli (cirkónium-oxid) koronák is, ez új és viszonylag költséges technológia, az esztétikai élmény azonban mindenért kárpótol.

Hídról akkor beszélünk, ha a fogmű hiányzó fogat is pótol. Elkészítésének folyamata megegyezik a koronáéval, anyaga lehet fémkerámia, valamint újabban fémváz nélkül készített (cirkónium-oxid) kerámia egyaránt.

Koronák, hidak elkészítéséhez általában 1 hét elegendő, ha pl. csütörtök reggel elő tudjuk készíteni a fogakat, a fogpótlások következő csütörtökre elkészülnek. Mindkét állcsontra kiterjedő rekonstrukciók 1-2 nappal több időt igényelnek.
Fémkerámia korona: 35000,-Ft
Cirkónium-oxid korona: 60000,-Ft
Ideiglenes korona: ingyenes
Korona eltávolítása: ingyenes

Fogbeültetés (implantáció)

Egyre gyakoribb fogászati beavatkozás, melynek során röntgenfelvétel után a szájsebész lokális érzéstelenítésben elhelyezi az állcsontban az implantátumokat, és összezárja felette az ínyt. Varratszedésre 7-10 nappal később kerül sor. Ezt 3-4 hónapos gyógyulási idő követi, aztán az implantátum felett a nyálkahártyát újra fel kell nyitni, és speciális csavar segítségével a fogínyt 3-4 napon belül megformázzuk. Azután a fogászati implantátumokra a szokott módon fogkoronát vagy hídpótlást teszünk.

A fogászati implantátumok beültetését szájsebész specialista végzi egy másik fogorvosi rendelőben, a pesti oldalon a belvárosban. Kizárólag a legjobb minőségű rendszereket használjuk (Straumann, Replace, Bronemark).
Az összetettebb fogpótlások költségeit egyedileg állapítjuk meg.

Fogsor készítés

Ha kellő számú és állapotú fog nem áll rendelkezésre, a fogakat kivehető pótlással, fogsorral is pótolhatjuk. Az állcsontokról mintát veszünk, és 2-3 próbát követően a fogsort legyártják. Készülhet önmagában, esetlegesen fix pótlással (híddal / koronákkal) kombinálva. Ilyenkor a rögzített és a kivehető pótlás kapcsolódása teljesen esztétikus.

A kivehető pótlás elkészítési ideje általában egy-másfél hét. Amennyiben egy szájban rögzített és kivehető pótlásra egyaránt szükség van, ennek megalkotása legalább két hetet vesz igénybe.

Ha sok fogat indokolt egyszerre eltávolítani, a gyógyulási időre ideiglenes jelleggel ugyancsak kivehető fogpótlást készítünk.
Akrilát részleges fogsor: 75000,-Ft
Teljes fogsor: 80000,-Ft
Fémlemez alapú részleges fogsor: 80000,-Ft

Fogfehérítés

Teljes fogívre az otthoni fehérítést alkalmazzuk, melynek során a fogakról lenyomatokat veszünk, ez alapján a fogtechnikai laborban elkészül a fogakra helyezhető ún. sín. Ennek anyaga műanyag, a páciens ebbe adagolja magának otthon, éjszakára a mellékelt fogfehérítő anyagot. Az erősen elszíneződött gyökérkezelt fogakat a fogtömés eltávolítását követően fogorvosi rendelői eljárással világosítjuk, majd a fogba új tömést készítünk.

Fontos tudni, hogy a fehérítés csak a saját foganyagot világosítja, tehát a töméseket, koronákat változatlanul hagyja. Az eredmény tartóssága függ a beteg életkorától, az elszíneződés milyenségétől, és attól, hogy a fogakat a későbbiekben milyen színező hatások érik. A világosodás mértéke egyénenként különböző, előre megjósolhatatlan.
Fogfehérítés (otthoni): 45000,-Ft
Fogkőeltávolítás (polírozással): 10000,-Ft
 
Szeretettel várja Önt a családias hangulatú, korszerűen felszerelt budapesti fogorvosi rendelőnk! Számos eszköz és eljárás birtokában, betegeink fogainak egészségéért dolgozunk!

Címünk: 1111 Budapest, Bartók Béla út 18.,
fszt. 3. (3-as kapukód)